Спорт
9 квітня 2015
Україна дізналася імена найкращих спортсменів країни (фото)
За ініціативи Національного олімпійського комітету України і Міністерства молоді та спорту України відбулася Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року-2014».
news-image

Українська Академія Спорту визначилась з іменами найкращих спортсменів України, пише Є | Єдність.інфо.

До останнього моменту рішення трималося у таємниці.

Кожного разу на цю церемонію я йду в піднесеному настрої, з особливими емоціями та відчуттями, адже разом в одній залі збирається гордість і слава українського спорту – золотий фонд нації: наше незабутнє минуле, славне сьогодення і величне майбутнє. Незважаючи на непрості часи для нашої країни 2014-ий став роком великих досягнень в історії українського спорту! - сказав у своєму вступному слові президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Згідно з рішенням Академії, найкращим спортсменом року визначено Олега Верняєва – чемпіона світу та Європи зі спортивної гімнастики (вправи на брусах), бронзового призера чемпіонату Європи (опорний стрибок, командна першість). Найкращою спортсменкою року названо Ольгу Харлан – чемпіонку світу та Європи з фехтування в індивідуальній першості, бронзову призерку чемпіонату світу та Європи в командній першості (шабля). Найкращим тренером року став Григорій Шамрай – старший тренер жіночої збірної України з біатлону – Олімпійських чемпіонок з біатлону в естафетній гонці, особистий тренер Віти та Валентини Семеренків, Олени Підгрушної і Юлії Джими. Найкращою командою року (збірна)  названо жіночу збірну Україна з біатлону у складі Олени Підгрушної, Віти Семеренко, Валентини Семеренко, Юлії Джими.

 Звання "Герой українського спорту" серед жінок отримала Віта Семеренко – чемпіонка ХХІІ зимових Олімпійських ігор з біатлону (естафета), бронзова призерка Олімпійських ігор (спринт).

А серед чоловіків  звання "Герой українського спорту" отримав Юрій Чебан – чемпіон світу з веслування на каное (спринт), срібний призер чемпіонату світу (естафета).

Нагороди тріумфаторам року вручали видатні українські олімпійці, відомі телеведучі та виконавці естради. Окрім ексклюзивних статуеток, дипломів, квітів усі переможці «Спортивного Оскару» отримали від організаторів та спонсорів сучасні ґаджети, страхові поліси, спортивну екіпіровку та грошові премії. Переможці в номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спортсменка року», а також «Герой українського спорту» серед чоловіків і жінок від Національного олімпійського комітету України отримали ще й фінансову премію в розмірі 50 тисяч гривен.

 

Читайте також: Український гімнаст Олег Верняєв виграв Кубок світу