Події
9 квітня 2015
Валерія Пермякова, обвинуваченого у вбивстві сім'ї в Гюмрі, визнали осудним
Експертиза визнала осудним російського військовослужбовця Валерія Пермякова, якого звинувачують у вбивстві сім'ї з семи чоловік у вірменському місті Гюмрі.
news-image

Як раніше повідомляла Є | Єдність.інфо, у лютому низка російських ЗМІ  почала писати про те, що Валерій Пермяков не міг проходити військову службу, оскільки страждав психіатричним захворюванням - олігофренією.

Наразі стало відомо, що проведена за дорученням слідства психіатрична експертиза визнала військовослужбовця осудним.

Він повністю усвідомлював свої дії в момент скоєння злочину, - розповіло джерело російського агентства "Інтерфакс".

Співрозмовник «Інтерфаксу» розповів, що експертизу проводили стаціонарно, на території російської військової бази в Гюмрі. Там Пермяков перебуває під вартою. Експерти, уточнило джерело, все ж виявили певні психічні відхилення і розлади, але, незважаючи на це, він був визнаний осудним.

За словами співрозмовника агентства, в тому випадку, якщо б Пермякова визнали неосудним, то він був би звільнений від кримінальної відповідальності. За рішенням суду, його могли б відправити на примусове психологічне лікування.

Тепер же є всі підстави для пред'явлення йому обвинувачення в остаточному вигляді, а також затвердження обвинувального висновку в подальшому і направлення справи до суду, - додав він.

Нагадаємо, шестеро людей з сім'ї Аветісян, серед яких дворічна дитина, були вбиті в Гюмрі 12 січня 2015. Шестимісячний Сергій Аветисян був госпіталізований з ножовим пораненням у важкому стані і помер 19 січня. 22 січня Пермякова допитали слідчі Слідчого комітету Вірменії. За день до цього він визнав свою провину за звинуваченням у вбивстві.

Читайте також: Валерію Пермякову призначили психіатричну експертизу