Британська Аравія: неподалік від Лондона знайшли величезне родовище нафти
Геологорозвідувальна компанія UK Oil and Gas Investments оприлюднила попередні розрахунки запасів родовища нафти, виявленого неподалік від столиці Туманного Альбіону.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо із посиланням на "The Telegraph", сумарні видобувні запаси родовища - близько 8,6 мільярдів барелів, що відповідає приблизно 20% всієї нафти, викачаної з родовищ Північного моря за останні 40 років.

Експерти говорять, що якщо виходити з поточної ціни в $ 58 за барель, родовище коштує близько 0 мільярдів. Це найбільше сухопутне родовище, відкрите у Великобританії за останні 30 років.

Родовище знаходиться в 50 км від Лондона, неподалік від аеропорту Гатвік. Його загальні запаси оцінюються в 50-100 мільярдів барелів. Нафтоносні формації знаходяться на глибині близько 800 і 900 м.

Виконавчий директор UKOG Стівен Сандерсон розповів, що компанія, виходячи з віддачі схожих формацій в США та Західному Сибіру, ​​розраховує що 5-15% нафти можна буде видобувати, що дозволить їй до 2030 забезпечити 10-30% потреб Великобританії в нафти.

Читайте також: Британія оголосила про військову допомогу Україні