Резонанс
11 квітня 2015
Індонезійський "заєць" сховався у відсіку для шасі літака
За 2,5 години, які безбілетник провів у літаку він подолав близько тисячі кілометрів.
news-image

Як повідомляє Є | Єдність.інфо, з аеропорту міста Пеканбару в Джакарту без квитка прилетів 21-річний індонезієць Маріо Стеван Амбаріта, який сховався у відсіку для шасі.

Пригода сталася з літаком авіакомпанії Garuda Indonesia, обслуговуючий персонал якої не помітив як пробрався до авіалайнеру «зайчик». Молодий індонезієць сховався в ніші, куди в польоті складаються шасі літака і провів при низькій температурі і розрядженні повітря більше двох годин.

Коли його виявили співробітники аеропорту в столиці Індонезії у юнака з вух йшла кров.

«Зайця» з аеропорту спочатку доставили в лікарню, де лікарі перевірили стан його здоров'я, а потім він був відправлений на допит в поліцію. З'ясувалося, що до польоту він готувався цілий рік і вивчав інформацію про роботу аеропорту і будову літаків. Раніше М. Амбаріта вже робив спробу проникнути без квитка в літак, але був спійманий, а ось друга спроба виявилася успішною.

Як відзначають фахівці, безбілетнику дуже сильно пощастило, що він не помер від переохолодження і не випав з відсіку літака при випуску шасі на великій швидкості, інакше б він розбився об злітно-посадочну смугу. Та й при зльоті літакового «зайця» могло розчавити, коли шасі прибирається, так що юнак народився в сорочці.