Суспільство
14 квітня 2015
У "ЛНР" поскаржилися в ООН на "блокаду Донбасу"
У "ЛНР" продовжують вимагати "зняття економічної, соціальної та транспортної блокади "ЛНР" та погашення заборгованості по зарплаті і всім соціальним виплатам.
news-image

Делегація профспілок Луганщини передала представникові ООН понад 16 тисяч підписів, зібраних в рамках акції "НІ - економічній блокаді!" Про це на брифінгу повідомив "голова" Федерації профспілок "ЛНР" Олег Акімов, передає Є | Єдність.інфо.

Акція зі збору підписів на підтримку вимоги про зняття блокади Донбасу закінчилася. У суботу, 11 квітня, наша делегація в Донецьку передала понад 16 тисяч підписів і текст Відкритої вимоги офіційному представнику Організації Об'єднаних Націй Мар'яні Казаровій. У нас є акт прийому-передачі, де представник ООН поставив свій підпис, - розповів він.

Акімов висловив сподівання, що протягом тижня текст документа і підписні листи будуть офіційно передані президенту України Петру Порошенку.

Ми планували зібрати близько 10 тисяч підписів, проте в дуже стислі терміни зібрали понад 16 тисяч, - підкреслив профспілковий лідер.
Сподіваємося, що наші вимоги будуть почуті українською стороною, і ті пункти, які зазначили жителі Донбасу, будуть виконуватися не на словах, а на ділі, - додав він.

Зокрема, у документі прописані вимоги до Києва про зняття економічної, соціальної та транспортної блокади "ЛНР", погашення заборгованості по зарплаті і всім соціальним виплатам, забезпечення виконання Мінських домовленостей.

Читайте також: Висновки місії ООН з прав людини проросійські за своїм змістом та спрямованістю - експерт