Події
14 квітня 2015
Потужний вибух зруйнував дім в Мелітополі (ВІДЕО)
О 14:04 на території приватного домоволодіння по вулиці Ломоносова у Мелітополі виникла надзвичайна подія.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу ДСНС у Запорозькій області, потужний хлопок почув черговий управління ДСНС у Мелітополі.

Співробітник відомства вибіг на вулицю та побачив стовбур диму та пилу. Подія відбулася майже в 500 метрах від управління.

Вже за три хвилини на місці пригоди знаходились дві одиниці техніки та 10 рятувальників. Пізніше до служби порятунку "101" почали надходити дзвінки від сусідів та випадкових свідків, люди повідомляли про те, що сталося.

 

 

Вогнеборці одразу приступили до розборки будівельних конструкцій, тому що будинок розвалився на три частини, а дах розлетівся в різні боки, - розповіли у ДСНС.

 Рятувальники знайшли власника помешкання поблизу господарчої споруди з-під уламків будівельних конструкцій.

Він встиг повідомити рятувальників, що знаходився в будинку один, після чого втратив свідомість. Також під час цієї події від уламків постраждала сусідка, яка гуляла на вулиці з дітьми. За попередніми даними жінка отримала закриту черепно-мозкову травму.

Постраждалого госпіталізували із значними опіками та іншими травмами до реанімаційного відділення лікарні, а 32-річну жінку направили до травматологічного відділення. Після надання медиками першої необхідної допомоги жінка від госпіталізації відмовилась.

На місці пригоди створений штаб щодо ліквідації наслідків надзвичайної події, до якого входять місцеві органи влади, представники силових структур, рятувальники та працівники газової служби. Комісія відпрацьовує версії події, одна з яких вибух газу, а інші версії відпрацюють слідчі органи.

За словами лікарів, стан здоров’я чоловіка стабільно тяжкий. Вирішується питання  щодо транспортування травмованого до опікового центру міста Запоріжжя.

Читайте також: У Донецьку ввечері 11 квітня прогримів сильний вибух