Світ
14 квітня 2015
"Нічним вовкам" байдуже до акцій польских байкерів: мотопробіг дійде до Берліна
Більше 10 тисяч людей підтвердили, що готові взяти участь в акції проти "Нічних вовків".
news-image

Як повідомляє Є | Єдність.інфо, польські байкери звернулися до офіційної Варшави з проханням не допустити мотопробіг і заборонити "Нічним вовкам" перетинати кордон Євросоюзу.  

Поляки стверджують, що представники "Нічних вовків" висадилися в Криму в 2014 році незадовго до входження півострова до складу Росії, а також брали участь у бойових діях на сході України. 

За їх словами, вони з'являються там, де є російська агресія.

Вони були в Криму ще до того, як його анексувала Росія. Були на Донбасі, а зараз вбивають і роблять грабежі в містах, зайнятих росіянами. Чи є їх проїзд через Польщу застереженням для поляків чи початком російської агресії? Ми сподіваємося, що братство мотоциклістів, незалежно від приналежності до різних клубів, покаже їм, де їх місце, - йдеться на сторінці активістів у соцмережі.

На даний момент більше 10 тисяч користувачів підтвердили, що готові взяти участь в акції проти "Нічних вовків".

Як заявив в інтерв'ю програмі "Вести" лідер мотоклубу Олександр Залдостанов ("Хірург"), російські байкери у зв'язку з цим не збираються міняти свій маршрут.

Більше того, я зараз від реальних польських байкерів, а не з віртуального світу, бачу інтерес до нашої поїздки, бачу бажання нас підтримати, зустрічати і супроводжувати, - сказав лідер "Нічних вовків".
Ми розуміємо, що ми не всім подобаємося - мотив нашого пробігу і наша позиція. Але ми знаємо, на що йдемо, ми маємо свої переконання, маємо свої цінності. І нас ніщо не змусить від них відмовитися, - заявив Залдостанов.

Він є ініціатором руху "Антимайдан", а також відкрито підтримує російську владу.

Нагадаємо, що з 25 квітня по 9 травня "Нічні вовки" збираються провести мотопробіг на честь 70-річчя Перемоги над фашистською Німеччиною.

Маршрут пройде по містах: Москва, Мінськ, Брест, Вроцлав, Брно, Братислава, Відень, Мюнхен, Прага, Тарган, Карлсхорст, Берлін. На всій його довжині планується відвідання меморіальних комплексів Великої Вітчизняної війни.