Політика
15 квітня 2015
Меркель розкритикувала Путіна за поквапливість
Канцлер ФРН Ангела Меркель розкритикувала рішення Росії щодо скасування заборони на поставки зенітно-ракетних комплексів Ірану.
news-image
Я виступаю за те, щоб скасовувати санкції спільно, - заявила Меркель у вівторок, наголосивши на необхідності обговорювати послаблення санкцій щодо Тегерана з міжнародним співтовариством.

Напередодні президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким знято заборону на поставку Тегерану ракетних систем С-300. Як прокоментував міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, необхідність в ембарго на постачання системи ППО С-300 відпала в світлі прогресу, досягнутого на переговорах Тегерана і "шестірки" в Лозанні.

На початку квітня Тегеран уклав рамковий договір з группою "5+1" про дозвіл використання атомної енергії у мирних цілях без можливості виробництва ядерної зброї. До кінця червня повинен бути підготовлений остаточний текст угоди з цього питання. Лише після того, як Ісламська Республіка виконає усі вимоги, міжнародні санкції будуть зняті.

Офіційний Вашингтон також висловив стурбованість поквапливим рішенням Москви постачати в Іран комплекси протиповітряної оборони С-300. А прем’єр-міністр Ізраїлю в телефонній розмові з президентом Росії висловив стривоженість таким його рішенням.