Світ
16 квітня 2015
Уряд Росії підтримує кримінальну відповідальність за аборти
На цьому наполягають депутати, РПЦ і представники громадських організацій.
news-image

Уряд підготував офіційний відгук на законопроект, що пропонує ввести кримінальну відповідальність за аборт, і хоче законодавчо прирівняти аборт до вбивства, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Газету.ru. Таким чином чиновники намагаються не лише на словах гарантувати дане Конституцією право на життя будь-якій людині, включаючи ембріони.

У законопроекті депутата Євгенія Федорова (ЄР) пропонується карати за аборти на термін до року позбавлення волі, причому не лише жінку, яка зважиться на штучне переривання вагітності, але і її партнера, а також лікаря, який зробить таку операцію без необхідних для порятунку матері медичних показань. 

Російський уряд ознайомився з висновками експертів і у нього немає заперечень проти кримінальної відповідальності за аборти. Проте в уряді промовчали щодо пропозиції не оплачувати аборти за рахунок обов'язкового медстрахування, за винятком переривання вагітності за медичними показаннями. Прибічники заборони абортів вважають це добрим знаком, оскільки «якщо заперечень немає, значить, все гаразд».

Нагадаємо, що Росія, як і десять років тому, є абсолютним лідером у світі за кількістю абортів.

Читайте також: "Росія - це скажена собака на порозі Європи",- Аваков