Україна
16 квітня 2015
У "ЛНР" закривають шахти, а шахтарів відправляють до Сибіру
На відновлення роботи закритих шахт у так званій «Луганській народній республіці» немає коштів.
news-image

Як повідомляє Є | Єдність.інф з посиланням на  informator.lg.ua, така заява прозвучала під час наради, присвяченої питанням реструктуризації вугільної галузі «ЛНР».

11 квітня в Ростові (РФ) зібралися керівники паливно-енергетичної промисловості від російської і «республіканської» сторони. За інформацією джерела, на переговорах були присутні заступник Міністра енергетики РФ Анатолій Яновський, заступник Міністра регіонального розвитку РФ Сергій Назаров, а також приїхали «міністри» з «ДНР» і «ЛНР», відповідальні за вугільну промисловість.

Представники Росії заявили, що закриті шахти відновлювати найближчим часом ніхто не буде, оскільки на їх утримання немає коштів. Також вони зажадали з керівників вугільних підприємств бізнес-плани, пояснюючи  це тим, що російський уряд готовий фінансувати лише потенційно прибуткові шахти, а ті, які не зможуть довести свою спроможність, — будуть закриті.

Окрім цього, російські чиновники заявили, що постраждалим від обстрілів робочим шахтам також не слід чекати на фінансову допомогу. А шахтарям, що залишились без роботи, запропонували альтернативу - виділити ділянку в Сибіру, яку могли б освоїти спеціалісти з Луганської області.

Нагадаємо, з 1 січня в Красному Лучі на вугільних підприємствах був припинений видобуток вугілля і його відвантаження.

Читайте також: У "ЛНР" вийшов у світ збірник прози "Я бився в Новоросії"