Війна
17 квітня 2015
Семенченко звинуватили в розсекреченні шляхів відходу українських військ
Тетяна Ричкова звинуватила Семена Семенченко в розсекреченні шляхів відходу українських військ з Дебальцево.
news-image

Тетяна Ричкова, помічник міністра оборони України в ефірі політичної програми "Право на владу" на телеканалі 1+1 звинуватила Семена Семенченко в розсекреченні шляхів відходу українських військ з Дебальцево, передає Є | Єдність.інфо.

"Яку мету ви переслідували, коли в день виведення військ з Дебальцеве, опублікували пост, в якому вказували, що наші війська виходять з Дебальцево, а також показували шляхи відходу?" - запитала Ричкова у нардепа.

Нардеп від фракції "Самопоміч", екс-командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко пояснив свій пост тим, що вважав правильним розповсюдити правдиву інформацію, в той час коли в мережі почали з'являтися фейкові новини про "новий котел" та захват військ. Семенченко зазначив, що до його заяви в мережу вже виклали ці шляхи відходу деякі журналісти.

"Поширювалися чутки про котли, і я вважав своїм обов'язком розповісти, як це відбувається насправді", - додав Семенченко.

В свою чергу Семенченко наголосив, що Міністерство оборони поширює неправдиві заяви, які підривають довіру до влади. В приклад нардеп навів міста Логвінове та Вуглегірськ, які, за інформацією міністерства, були відбиті. 

"Ви повідомляєте інформацію, яка не відповідає дійсності. Вуглегірськ не був відбитий. Місто залишилося в руках терористів. У Логвинове відправили військові частини на зачистку, а там знаходилися збройні сили РФ. Логвинове залишилося в руках ворога.",- підсумував Семенченко.