Події
20 квітня 2015
На затонулому в Середземному морі судні було близько тисячі людей
З майже 950 осіб, які були на борту затонулого судна, врятувати наразі вдалося менше 30.
news-image

На судні, яке затонуло в Середземному морі в ніч на неділю, за останніми даними, перебувало до 950 людей, серед них 200 жінок і близько 50 дітей, передає  Є | Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ.

Станом на ранок понеділка рятувальникам вдалося витягти з води лише 28 живих біженців та 24 тіла загиблих, повідомила прокуратура Катанії (Сицилія). Решта вважаються зниклими безвісти, пошуково-рятувальна операція триває.

Пасажири, що вижили, розповідають, що чимало тих, хто був з ними на судні, були замкнені в трюмах.

"Контрабандисти зачинили двері й заважали їм вийти", - розповів свідок ЗМІ.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у заяві у неділю назвав Середземне море "найбільш смертоносним маршрутом" у світі для біженців і людей, які шукають притулку. Він закликав усіх гарантувати права на притулок для дедалі більшої кількості людей, що тікають від війни.

За словами представниці Управління верховного комісара ООН у справах біженців Карлотти Самі, якщо дані про значно більшу кількість загиблих підтвердяться, то ця катастрофа стане "найстрашнішою масовою загибеллю людей, яка будь-коли траплялася в Середземному морі". Про це вона заявила в інтерв'ю телеканалу RAInews24.

 

Читайте також: В Середземному морі загинули 400 мігрантів