Події
21 квітня 2015
У МВС пояснили, що обшуки в Міністерстві юстиції проводять за зверненням глави Мін'юста.
Обшук у посадовців Мін’юсту проводиться за фактом підроблення документу цього відомства щодо нерозповсюдження на одного з посадовців ГУ ДФС у м. Києві Закону України «Про очищення влади».
news-image

У прес-службі МВС пояснили ранкові обшуки у чиновників Мін'юста, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

За зверненням Міністра юстиції України Павла Петренка Головним слідчим управлінням МВС України відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 13 лютого цього року невідома особа підробила лист Міністерства юстиції України, адресований заступнику начальника ГУ ДФС у м. Києві, про те, що відносно цієї посадової особи не застосовуються заборони, передбачені ч. 3 ст. 1 Закону України «Про очищення влади», - йдеться у повідомленні відомства.

Сьогодні, 21 квітня, на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва проводиться ряд обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу.

Зокрема, обшуки проводяться слідчим підрозділом МВС за місцем мешкання керівництва Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України, а також за місцем проживання колишнього заступника начальника Головного управління ДФС у м. Києві та в приміщенні цієї установи, - повідомляє прес-служба МВС.