Війна
22 квітня 2015
"Україна приєдналася до "ДНР" ще в 2010 році",- Портников
Відомий журналіст Віталій Портников прокоментував заяву лідера самопроголошеної "ДНР".
news-image

Ватажок так званої "ДНР" Захарченко заявив, що хоче, щоб до "ДНР" приєдналася вся Україна, передає Є | Єдність.інфо.

Відомий журналіст Віталій Портников прокоментував цю заяву.

"Напевно, після своєї недавньої контузії товариш Захарченко забув, що всі ми там вже були. Після перемоги земляка Олександра Захарченка Віктора Януковича на президентських виборах 2010 року всі ми - областями - досить швидко і впевнено увійшли до складу "ДНР"", - пише журналіст.

За словами Портникова в 2010 році ми плюнули на власну Конституцію і стали жити не за законом, а за “поняттями”. Наш уряд в ті часи формувався, виходячи не з політичної логіки і волевиявлення виборців, а з побажань бандитських кланів та їхніх кураторів з Москви. Журналіст зазначив, що наших бізнесменів примушували платити не стільки податки, скільки в "общак", а у наших регіонів були "смотрящіє" із кримінальним минулим.

"З того часу - завдяки перемозі Майдану - територія "ДНР" просто зменшилася до кількох окупованих Москвою районів Донецької та Луганської областей і анексованого Путіним Криму. Особливої ​​різниці з минулим у цих територій немає, дарма що Захарченко розповідає своїм доброзичливцям з LifeNews про "переродження держави" на Донбасі.",- пише журналіст.

Портников заявив, що ніякого переродження немає. Є все те ж байдуже ставлення до закону. Все та ж бандитська вольниця.  

"Відмінність тільки в тому, що Янукович був бандитом, який вдавав з себе політика, а Захарченко - пройдисвіт, який вдає з себе бандита. Та, власне, хто такий Захарченко - сьогодні є, завтра немає. Втім, як і Янукович.",- підсумував Портников.