Політика
27 квітня 2015
Україна позиватиметься в Гаазький суд з приводу висловлювань Путіна про Крим
Генеральна прокуратура підготувала матеріали за фактом анексії Криму Росією для передачі їх у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (Нідерланди).
news-image

Про це повідомив відповідальний за міжнародно-правове співробітництво заступник генерального прокурора Віталій Касько, інформує Є з посиланням на «Українські Новини».

Відповідно до постанови Верховної Ради, вони (матеріали) повинні бути передані уряду. Вони вже укладені, ми зараз радимося з іноземними експертами... - повідомив він.

За його словами, Генпрокуратура має намір цього тижня передати документи до Кабінету міністрів.

Після цього Україна повинна буде зробити заяву про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду й передати йому матеріали про анексію Криму.

Після одержання матеріалів прокурор Гаазького трибуналу почне їх перевірку, під час якої вирішить питання про відкриття справи.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністерству юстиції та ГПУ підготуватися до позову в Гаазький трибунал за матеріалами інтерв'ю Президента Росії Володимира Путіна із трейлера до фільму «Крим. Шлях додому», у якому розповідається про анексію Криму Росією.

Читайте також: Заступник генпрокурора порушив справу проти особи, що запропонувала йому 10 млн доларів хабара