Події
27 квітня 2015
Дональд Туск: В України потужний ворог, але водночас є багато друзів
Президент Європейської Ради Дональд Туск, який прибув до Києва на саміт Україна-ЄС, вшанував пам'ять героїв Небесної сотні й виступив з промовою.
news-image

Сьогодні перед початком офіційної програми саміту Туск відвідав Алею Героїв Небесної Сотні і віддав дань пошани героям Майдану, пише Є з посиланням на Європейську правду.

Після церемонії Туск виступив з короткою промовою українською. Він назвав вулицю Інститутську «святим місцем для України і важливим для всієї Європи».

Ваші герої віддали життя за Україну, вільну від корупції, за Україну, в якій панують добро і чесність, за суверенну і сучасну Україну, в якій можна гідно жити. Вони зробили важливий крок. Тепер все залежить від вашої відваги, але також від терпіння, - сказав він.

Дональд Туск визнав, що виконання цих завдань ускладнене зовнішньою протидією, і пообіцяв допомогу, але підкреслив, що не варто розраховувати виключно на допомогу Заходу. 

У вас потужний ворог, але водночас є багато друзів. Ви можете розраховувати на їх допомогу, але її недостатньо, якщо ви самі не змінюватимете Україну, - підкреслив голова керівного органу Євросоюзу.

До меморіалу Туск прийшов пішки, залишивши автомобіль осторонь, після чого пройшов Інститутською, зупиняючись біля портретів загиблих.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить саміт УКРАЇНА-ЄС. Окрім Туска до столиці прибув також президент Єврокомісії Жан Клод Юнкер.

Читайте також: Сьогодні в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС