Події
27 квітня 2015
Серед українців в Непалі, з ким встановлено зв'язок, поранених немає
Серед громадян України, які наразі перебувають у Непалі і з якими вдалось встановити зв'язок, загиблих або поранених унаслідок землетрусу немає.
news-image

Як передає Є із посиланням на речника МЗС Євгена Перебийніса, станом на цей момент є 154 громадянина України серед тих, хто перебуває або міг перебувати на території Непалу.

З них поки що не виходили на зв’язок 88 осіб. Але ці цифри постійно змінюються, з деякими нам вдається встановити зв’язок, деякі додаються. На щастя, поки що у нас немає інформації про загиблих або поранених громадян України", – зазначив Перебийніс. 

Крім того, за словами дипломата, згідно з наказом президента Петра Порошенка, МЗС за підтримки інших урядових відомств готує план евакуації українців з Непалу. Для цього буде виділений спеціальний літак.

Як зазначив Перебийніс, на сьогодні міжнародний аеропорт у Катманду, столиці Непалу, фактично зруйнований, відновлення злітної смуги та супутньої інфраструктури триватиме кілька днів.

Місцем збору громадян України є почесне консульство України в Непалі. Для організації евакуації громадян України до Катманду туди мають приїхати і працівники посольства України в Індії.

Нагадаємо, в суботу і неділю в Непалі сталось два потужні землетруси. Кількість жертв вже перевищила 3 тисячі, і постійно зростає, бо, як припускає влада, чимало людей досі залишаються під завалами.

Читайте також: У Непалі 136 українців, 91 не вийшов на зв'язок - МЗС