Суспільство
27 квітня 2015
Українські активісти зняли зворушливе соціальне відео, присвячене Дню Перемоги (ВІДЕО)
Активісти показали, що ніхто в Україні не забув про героїчну перемогу над нацистським режимом Німеччини.
news-image

Як передає Є, активісти групи "Інформаційний опір" зняли два ролики, що оповідають про любов до України, зв'язок поколінь і пам'ять про перемогу над нацистськими окупантами української землі.

На обох відео показані телефонні розмови діда з онуком і бабусі з онукою. Старші - ветерани Другої світової, що заслужили не один орден, а молодше покоління представляли молодий чоловік-воїн АТО та дівчина-медсестра у військовому шпиталі.

До тремтіння. Це про справжню любов до України. Тільки не показуйте путіноїдам. Російські нацисти цього не зрозуміють. Вони тільки мирні міста бомбити вміють і вбивати старих та жінок", - прокоментував ролики український журналіст і військовий кореспондент Петро Шуклінов.

 На Нагадаємо, на початку квітня депутати Верховної Ради ухвалили урядові законодавчі ініціативи відносно встановлення в Україні 8 травня Дня пам'яті та примирення на честь усіх жертв Другої світової війни, а також залишити 9 травня Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Але режим Володимира Путіна в Росії продовжує вибудовувати свою ідеологію на основі міфу про виняткову роль російського народу в перемозі у "Великій Вітчизняній війні".

Як правило, влада вибудовує свою політику виключно на пропагандистському рівні, нехтуючи захистом соціальних прав ветеранів або ж покращенням їх рівня життя.

Читайте також: Білорусь відмовилася від георгіївської стрічки