Путін здивований: Через західні санкції до економіки РФ не надійшло $ 160 млрд
Президент Росії заявив, що в результаті санкцій країна не дорахувалась 160 млрд доларів, але її підприємства успішно розплачуються по зовнішніх боргах і пік платежів пройдений.
news-image

Про це він заявив на засіданні Ради законодавців в понеділок в Петербурзі, повідомляє Є з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Після падіння цін (на нафту - прим.ред.) з 100 доларів до 50 доларів за барель до нашої економіки не прийшло 160 млрд доларів з 500. При цьому наші квазіпартнери обмежили доступ нашим банкам до рефінансування на європейському ринку, - поскаржився Путін.

Він нагадав, що торік російські банки і підприємства повинні були погасити поточні кредити перед іноземними партнерами на суму 130 млрд доларів і ще 60 млрд доларів - в поточному році.

 

Мабуть, хтось розраховував на якийсь колапс: ми не долічилися 160 млрд доларів, а повинні заплатити 130 плюс 60. Жодного колапсу не сталося. Російська економіка відносно легко здолала ці штучні бар'єри, - похвалився Путін. 
Наші підприємства досить легко розплатилися зі всіма своїми кредитами - торік 130 млрд доларів, і значна частина в першому кварталі 2015 року з 60 млрд доларів вже заплатили теж. Пік платежів пройдений, - відзначив президент.

Проте дані незалежних фахівців щодо реальної ситуації в російській економіці свідчать про протилежне. Лише за 2015 рік збитки склали 100 млрд доларів у першому кварталі, а об'єм іноземних інвестицій впав у 3,5 разів. Економічний стан Росії фахівці називають не інакше як "коматозний". 

Читайте також: Україна позиватиметься в Гаазький суд з приводу висловлювань Путіна про Крим