Британський вчений відмовився від сім'ї, щоб дожити до 150 років
Британський вчений здивував весь світ.
news-image

37-річний глава центру досліджень в області біогеронтологіі Алекс Жаворонков заявив, що збирається дожити до 150 років, інформує Є

Для цього чоловік відмовився від сім'ї і почав приймати близько 100 різних препаратів. Британець Алекс Жаворонков планує завоювати статус головного довгожителя планети. Заради цієї мети вчений вирішив стати повністю асоціальним - він відмовився від ідеї створити сім'ю і побудувати кар'єру. Сконцентрувавшись на своїй головній і єдиній меті, біолог почав регулярно займатися спортом, сів на строгу дієту і почав приймати одночасно по 100 різних препаратів і біодобавок.

Жаворонков впевнений, що сучасна медицина може продовжити життя до 150 років. За його словами, довгожителі минулих років мали гарну генетику. Тепер же людське життя можна штучно подовжувати за допомогою препаратів. Вчений вважає, що рішення проблеми старіння буде знайдено вже в найближчі роки.

"Я не сумніваюся, що навіть у 70-річних здорових людей є шанс дожити до 150. Б'юся об заклад, що вже через два-три роки на ринок надійдуть ліки, які допоможуть істотно продовжити життя людині", - заявив Жаворонков.


Згідно з даними національного центру статистики, дівчинка, народжена в 2015-му році, швидше за все, доживе 82 років, а хлопчик - до 78. При цьому багато дослідників солідарні з Жаворонковим і вважають, що будь-хто може прожити набагато довше, якщо буде регулярно займатися спортом, уникати жирного, солодкого і солоного.