Київ
28 квітня 2015
У Київраді хочуть надати переселенцям право на отримання "карти киянина"
Відповідний проект рішення підготував заступник міського голови - секретар Київради Олексій Резніков.
news-image

Як передає Є із посиланням на прес-службу міської ради столиці, переселенці зможуть користуватися пільгами "карти киянина", якщо проект підтримають чиновники. 

За словами Резнікова, "картку киянина", яка надає пільги, доплати, допомоги, компенсації згідно законодавства України, додаткові пільги, доплати, допомоги, компенсації згідно актів Київради і КМДА, можуть отримати не тільки зареєстровані в столиці громадяни, але і переміщені з тимчасово окупованих територій України та з районів проведення АТО громадяни, які зареєстровані в столиці, працюють у Києві відповідно до законодавства України, здобувають дошкільну, загальну середню та вищу освіту в навчальних закладах столиці.

Крім того, автор проекту додав, що реалізація проекту рішення дозволить вести точний облік громадян, що були змушені покинути свої будинки через бойові дії.

Сьогодні проект рішення підтримали на засіданні комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, а вже завтра проект рішення винесуть на розгляд комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики.

Читайте також: З будівлі столичної мерії зникли комуністичні візерунки (фото)