Війна
29 квітня 2015
Унікальні кадри з донецького аеропорту після 242 днів безперервних обстрілів (ВІДЕО)
242 дні російські військові разом із місцевими жителями, що узяли до рук зброю, вели масовані обстріли позицій "кіборгів".
news-image

Як повідомляє Є, до мережі потрапили унікальні кадри, зняті у Міжнародному аеропорту імені Сергія Прокоф'єва в Донецьку.

Відразу після відходу українських військовослужбовців бойовики "ДНР" взялися за розчищення старого і нового терміналів аеропорту.

Військові, які тримали оборону стратегічного об'єкту, або відійшли до селища Піски, або потрапили до полону. У останні дні боїв дуже багато з представників ЗСУ загинули та отримали поранення. 

До останньої хвилини українські десантники та добровольці намагалися витягнути 300-х з-під щільного вогню бойовиків. Їх труїли газом, обстрілювали з усіх видів зброї, але "кіборги" стояли у донецькому аеропорті до останнього патрону.

Зайняти стратегічний об'єкт бойовикам вдалося лише підірвавши перекриття декількох поверхів. При цьому багато українських військових загинули або опинилися під завалами, отримавши серйозні поранення.

 
Після боїв всі будівлі аеропорту були зруйновані. Від нового терміналу не залишилося практично нічого.
 

Крім того, під час обстрілів були зруйновані майже всі будівлі, що розташовані поблизу від літовища. Житлові будинки, гаражі, магазини - війна не оминула нічого у радіусі двох кілометрів від стратегічного об'єкту.

Вщент було зруйновано гіпермаркет Metro.

 

Згідно з офіційними даними, під час боїв з боку "воїнів світла" загинули не менше 41 людини. Зниклими безвісти вважаються 28 осіб. Крім того, багато "кіборгів" потрапили до полону, де піддавалися тортурам. Кілька людей досі залишаються в полоні.