Події
29 квітня 2015
"Правий сектор" пікетує Адміністрацію президента
Добровольчий корпус "Правий сектор" прийшов на Банкову дізнатись, хто віддав наказ про роззброєння добровольців
news-image

За словами речника "Правого сектору" Артема Скоропадського, який наразі перебуває під Адміністрацією президента, вчора до бази батальйону на Дніпропетровщині приїхали декілька підрозділів ЗСУ, встановили блокпост и вимагали сдати зброю, заблокувавши виїзд та в'їзд з бази, передає Є.

"Правому сектору" не зрозуміло, чому так відбувається, адже, як сказав Скоропадський, останніми місяцями Дмитро Ярош активно співпрацював з Мінооборони і Генштабом і йшли переговори про входження батальйону до лав збройних сил.

Наша мета сьогодні прийти і спитати у Головнокомандувача: що відбувається? Тому що такі рішення не приймаються на рівні тих бійців, які там зараз намагаються щось блокувати. Це питання політичної відповідальності президента Порошенка, - сказав речник ДУК-ПС.
Якщо це провокація когось з Генштабу, Міноборони, чи Адміністрації президента, нехай проведуть розслідування та покарають винних, - заявив Скоропадський.

Він також зазначив, що бійці "Правого сектору" хочуть отримати "офіційний статус".

Якщо цього не буде.. Ну добре, ми просто воюватимемо далі, - сказав речник.

Водночас Скоропадський повідомив, що пікет на Банковій навряд чи буде великим, адже про акцію було оголошено лише вчора вночі. 

Нагадаємо, 28 квітня близько опівночі, лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош у своєму Facebook повідомив, що підрозділи 95-ї аеромобільної та 25-й парашутно-десантної бригад ЗСУ намагалися заблокувати і роззброїти бійців "Правого сектору" на Дніпропетровщині.

Наша база була блокована без будь-яких попереджень підрозділами десантників 25-ї 95-ї бригад, разом з бронетехнікою і важким озброєнням Були виставлені блокпости молодих, тільки-но мобілізованих солдатів. Вони зупинили одну з наших машин і зажадали від бійців здати зброю. На мій дзвінок начальник Генерального штабу Віктор Муженко не відповів. Хоча було очевидно, що без його наказу ця операція не могла бути проведена. Я зв'язався з командуванням десантників, з якими ми разом билися весь рік, і бойові командири гарантували мені, що вони не повернуть зброю проти своїх братів з "Правого сектора", які б погані накази не давали політикани, - зазначив Ярош.
Читайте також: Добровольців "Правого сектору" оточили військові ЗСУ