Політика
30 квітня 2015
Сьогодні у Відні вирішується доля Фірташа
Віденський суд розглядає питання про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США.
news-image

Про це повідомляє Є з посиланням на українську службу ВВС.

Сам Фірташ присутній на слуханні. Журналісти зазначили – рішення у справі можуть ухвалити вже сьогодні.

Нагадаємо, Дмитра Фірташа затримали в Австрії торік у травні на вимогу ФБР. Американська юстиція підозрює його у використанні корупційних схем під час бізнес-діяльності очолюваної ним Group DF в Індії. Сам же бізнесмен, який перебуває у Відні під підпискою про невиїзд, називає справу "політично мотивованою".

Напередодні ж Печерський районний суд Києва арештував близько 500 млн куб. м газу, що належить холдингу Ostchem (входить до Group DF).

На засіданні уряду в середу прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що МВС почало провадження проти посадовців "Нафтогазу", котрі "у змові з компаніями групи Ostchem" завдали державі збитків на суму у 5,7 млрд гривень. Глава уряду уточнив, що Ostchem є "компанією Фірташа-Льовочкіна".

Вартість арештованого палива складає, за словами пана Яценюка, близько 4,3 млрд гривень. Особистий контроль за розслідуванням покладено на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Крім того, прем'єр доручив міністерству юстиції і "Нафтогазу" "терміново вжити заходів щодо претензійно-позовної роботи і стягнення всіх заборгованостей цієї групи на користь "Нафтогазу". Проте Group DF назвала заяви прем'єра "політичним переслідуванням" з боку "Народного фронту".

Читайте також: Австрійський суд 30 квітня розгляне справу про екстрадицію Фірташа в США