Суспільство
30 квітня 2015
1 травня замість ходи комуністів у центрі Києва буде дитяче свято - МВС
У центральній частині Києва 1 травня будуть проводитися дитячі заходи, а не ходи комуністів і ветеранів.
news-image

Про це на брифінгу у четвер заявив заступник начальника ГУ МВС в Києві Ігор Коваленко, повідомляє Є з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Центральна частина – Хрещатик і Майдан Незалежності – буде віддана дітям, – сказав він, додавши, що для дітей будуть проводитися культурні заходи, зокрема, різні майстер-класи.

Коваленко нагадав, що всього надійшло три масштабні заявки на проведення масових акцій у столиці 1 травня: від КПУ та Організації ради ветеранів в центральній частині, від незалежних профспілок – на Трухановому острові.

Комуністи і ветерани, за його словами, заявили про намір перенести свої акції до Музею Великої Вітчизняної війни.

Але на даний момент на території музею також ведуться  заходи з підготовки до 9 травня, – зазначив Коваленко.

Він додав, що незалежно від того, чи приймуть рішення КПУ та ветеранські організації проводити акції в музеї ВВв, правоохоронні органи зроблять все, щоб забезпечити громадський порядок.

Коваленко нагадав, що київська влада не має наміру через суд забороняти акції КПУ, проте він запевнив, що правоохоронці роз'яснили КПУ недоцільність проведення подібних заходів, зважаючи на заборону пропаганди комуністичної символіки.

Як відомо, закон про заборону комуністичної і нацистської символіки був прийнятий Радою, але ще не набув чинності.

Раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявляв, що комуністи наймають у спортивних клубах в різних містах країни спортсменів для участі у масових заворушеннях під час травневих свят.

Читайте також: Комуністи шукають спортсменів для провокацій на травневі свята