Світ
3 травня 2015
У Казахстані намічається "Путінська допомога"
Казахстану загрожує "кримський сценарій" завдяки росіянам, які там проживають.
news-image

У The Washington Post була опублікована стаття, в якій висловлювалося занепокоєння стосовно ситуації в Казахстані, передає Є

За даними статті, Казахстан цілком може стати "наступною Україною", адже майже чверть населення країни - росіяни. Росіяни, які проживають на території Казахстану і, навіть, являються громадянами країни почали заявляти про зростання антиросійських поглядів і просити захистити їх права. Як відомо, схожа ситуація була і в Криму.

В статті розповідається, що останнім часом використання казахської мови в країні зросло і багато хто з етнічних росіян невдоволені тим, що їх змушують говорити казахською. Також росіяни невдоволені малою кількістю своїх представників на керівних державних посадах.

 

"Деякі етнічні росіяни вже закликають Кремль відправити мирну допомогу. Казахський президент Нурсултан Назарбаєв у відповідь на це заявив, що не дозволить розвиватися етнічним розбіжностям",— йдеться у публікації.

За словами президента, держава буде жорстко припиняти будь-які форми етнічного радикалізму, незалежно від того, з якого боку він приходить.

Нагадаємо, що Путін пообіцяв захистити всіх російськомовних людей, які живуть за межами Росії.