Події
4 травня 2015
Татарське свято без татар: у Криму "влада" імітує святковий захід
Глава Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що окупаційна влада Криму зібрала на святкування кримськотатарського свята "Хидирлез" близько 5-6 тисяч осіб, хоча самі кримські татари офіційно в ньому участі не беруть.
news-image

Про це 3 травня він повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише Є.

Окупаційна влада Криму мобілізували усі держустанови, підприємства, колективи, розписали їм обов'язкові квоти участі. Мета - імітувати свято на тлі загального бойкоту кримськими татарами дійства, організованого окупантами, - написав Чубаров.

Також він зазначив, що на організований окупаційною владою захід вдалося зібрати близько 5-6 тисяч чоловік, при цьому на кримськотатарських підприємців чинився особливий тиск з метою примусу їх до організації виїзної торгівлі на місці проведення "Хидирлеза".

Глава Меджлісу кримських татар додав, що при оформленні основної сцени повністю виключили кримськотатарську національну символіку.

Бліда калька минулорічних святкувань, повністю позбавлене кримськотатарського національного духу ... Зате дуже багато "совка", у тому числі імпортного, узбецького, - зазначив Чубаров.

 

Читайте також: Пропагандисти поширють фейк про смерть Джемілєва