Політика
5 травня 2015
Шкіряка треба вигнати "копняком під зад" за ситуацію з Непалом - Шабунін
Глава правління "Центру протидії корупції" і активіст "Демократичного альянсу" Віталій Шабунін вважає, що Державна служба з надзвичайних ситуацій – одна зі сфер, де непрофесіоналізм недопустимий.
news-image

За провал рятувальної операції з евакуації українців з Непалу повинен нести відповідальність особисто в.о. глави ДСНС Зорян Шкиряк. Про це активіст "Демократичного альянсу" Віталій Шабунін заявив в коментарі виданню "ГОРДОН", повідомляє Є.

Є сфери, де подібний непрофесіоналізм недопустимий. Державна служба з надзвичайних ситуацій – одна з таких сфер, – відзначив Шабунін.
Якщо це непрофесіоналізм – керівник ДСНС як мінімум повинен піти, якщо корупція – то він повинен сісти. 
Але те, що Зорян Шкіряк повинен залишити свій пост, – це однозначно. Якби я не шукав дипломатичних виразів, то сказав би "копняком його під зад", – заявив активіст.

Нагадаємо, 26 квітня в Непалі сталися два сильні землетруси, епіцентр яких знаходився поблизу столиці Катманду. У результаті стихійного лиха багато населених пунктів було зруйновано, загинуло більше 7 тис. чоловік.

За офіційними даними, у Непалі знаходяться більше 200 українців. Для їх евакуації 30 квітня в індійській столиці Делі приземлився літак Іл-76 Міністерства оборони України, але через поломку він до цих пір не може вилетіти в Катманду. На Іл-76 до Індії прилетіли співробітники ДСНС, в.о. глави служби Зорян Шкіряк і пул журналістів.

Увечері 4 травня Шкіряк заявив, що за українцями до Непалу прилетить чартерний літак. Одночасно з цим у Міноборони повідомили, що до Катманду з Делі готовий вилетіти відремонтований Іл-76.

Читайте також: Україна провалила рятувальну операцію в Непалі - нардеп