Резонанс
6 травня 2015
На відновлення злітної смуги Донецького аеропорту потрібно не менше місяця - Міноборони
На відновлення злітної смуги в Донецькому аеропорту, незважаючи на недавнє відео, де нібито видно незначні руйнування, потрібно як мінімум місяць.
news-image

Про це у вівторок 5 травня йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

У засобах масової інформації та соціальних мережах широке поширення отримав відеоролик, на якому знята злітно-посадкова смуга Донецького аеропорту. Значний резонанс відеоролику забезпечив той факт, що відеокамера, встановлена на безпілотник, не зафіксувала значних пошкоджень покриття злітної смуги, що йде в розріз з твердженнями військового командування про непридатність його використання за призначенням, - йдеться в повідомленні.

У Міноборони повідомили, що, як пояснили військові інженери, які здійснювали підрив злітної смуги, на відео воронки розміром 3×5 метрів і глибиною 2 метри кожна. Відстань між ними - 700 метрів.

"Враховуючи, що довжина смуги становить 4000 метрів, ширина - 60 метрів, а товщина бетонного покриття - 1 метр, такі пошкодження дійсно не дозволяють застосовувати її за призначенням", - йдеться в повідомленні.

За твердженнями фахівців, навіть у мирний час при наявності всіх необхідних матеріалів та спецтехніки на відновлення смуги потрібно не менше місяця.

Як повідомлялося раніше, на знятому за допомогою безпілотника відео видно, що інфраструктура Донецького міжнародного аеропорту імені Сергія Прокоф'єва, в якому взимку 2014-2015 року відбувалися найбільш запеклі бої української армії з російсько-терористичними військами, практично повністю зруйнована, але на самій смузі значних пошкоджень немає. 

Читайте також: Злітна смуга Донецького аеропорту не виведена з ладу (ВІДЕО)