Київ
6 травня 2015
До Дня Європи на киян та гостей столиці чекають фестивалі, концерти, арт-виставки та світлове шоу
Мерія оприлюднила список святкових заходів.
news-image

У рамках відзначення Дня Європи на киян та гостей столиці очікує  величезна кількість мистецько-культурних заходів, ярмарок, виставок, фестивалів та концертів, які символізують спорідненість України з європейською сім’єю. Про це пише Є із посиланням на прес-службу КМДА.

Зокрема, 15-17 травня  свята розпочнуться Міжнародним фестивалем  традиційних культур «ЕтноЄвропа». Заходи відбудуться в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара»та Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал».

Також у перший день святкування,15 травня, у Київському національному музеї російського мистецтва відкриється виставка творів живопису та графіки «Європа - наш дім».

А з  16 травня до 6 червня кияни та гості столиці матимуть змогу відвідати дитячу арт-галерею, де буде представлена виставка дитячих робіт, зібраних зі країн Європи. Захід відбудеться в Українському центрі культури та мистецтв.

Крім того, 16 травня з 10:30 до 12:30 на Співочому полі відбудеться міський конкурс серед старшокласників «Київський вальс».

Того ж дня, 16 травня, на Михайлівській площі відбудеться одразу кілька концертних програм.

Після офіційної церемонії відкриття дня Європи – орієнтовно о 12:20, розпочнеться концертна програма європейської і української хорової та інструментальної музики. Відвідувачі зможуть почути твори світових та українських композиторів «Ода до радості» Л. Бетховена, «Алілуя» Г. Генделя, «Молитва за Україну» М. Лисенка тощо. Виконувати музичні шедеври будуть майстри Київського академічного муніципального духового оркестру, Академічного камерного хору «Хрещатик», Ансамблю солістів «Благовість», Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина» та Ансамблю музики народів світу «Горлиця – АРТ», - йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

Увечері, під час світлового шоу – з 19:30 до 21:10 – Державний академічний оркестр «РадіоБенд Олександра Фокіна» виконає класичні джазові твори в сучасному аранжуванні.

23 травня у Центральному парку культури та відпочинку вихованці дитячих художніх шкіл та гуртків візьмуть участь у літньому пленері в рамках бієнале «Мистецька палітра Києва».

Того ж дня в «Українському домі» відбудеться фестиваль класичної музики, творів української музичної культурної спадщини, проектів сучасних митців та юних композиторів «За єдину європейську Україну». Триватиме захід з 11:00 до 21:00.

Читайте також: У Києві відбудеться свято кримських татар – Хидирлез