Події
7 травня 2015
Шкіряк розповів, чому українців довго евакуйовували, та пояснив, чому взяв у Непал свою подругу
Виконуючий обов'язки керівника ДСНС Зорян Шкіряк дав прес-конференцію, на якій відповів на питання щодо своєї подорожі до Катманду.
news-image

Як повідомляє Є, Зорян Шкіряк підкреслив, що операцію з евакуації українців не можна вважати проваленою, оскільки наших співвітчизників таки доставили до Батьківщини.

За його словами, настільки довгою евакуація була з двох причин. По-перше, це несправність літака, а, по-друге, - відсутність єдиного центру керування операцією.

Льотчики, які управляли Ілом, підпорядковуються Міноборони, та я не міг керувати ними, - пояснив Шкіряк. - Нам дуже потрібний єдиний міжвідомчий центр управління. Хочу також сказати, що при цьому наша співпраця з МЗС була відмінною. Дипломати робили все, що від них залежало.

Крім того, в.о. голови ДСНС прокоментував, чому з ним до Непалу полетіла Катерина Храмова. Чиновник стверджує, що його подруга при польоті виконувала обов'язки психолога, а також вилетіла до країни як знавець тамтешніх традицій.

Шкіряк сказав, що під час виконання місії нікому не було легко та до розваг.

Оскільки літак військовий, там не було навіть нормальних туалетів, та жорсткі лави. Я пишаюся тим, що поруч є люди, які підтримають у скрутних умовах, та готовий нести відповідальність за своє рішення взяти у політ Храмову, - підкреслив Шкіряк.
Читайте також: Командир екіпажу, що евакуйовував українців з Непалу розповів про складнощі операції