Світ
12 травня 2015
У Варшаві відбудеться Польський марш солідарності з Україною
У 71-ту річницю депортації кримських татар вулицями Варшави пройде Польський марш солідарності з Україною.
news-image

17 травня в Варшаві пройде Польський марш солідарності з Україною, передає Є.

Організаторами заходу є Євромайдан Варшава, фонди «Крим» та «Відкритий діалог», а також асоціація «Покоління».

Подібний захід, як зазначають організатори, проходив у Варшаві рік тому, щоб «показати українцям і всьому світові, що ми не залишимо їх одних і що ми з ними солідарні. Сьогодні ситуація в Україні не змінюється на краще - Крим анексований, а на сході країни через російську агресію щодня гинуть люди».

Поляки хочуть висловити свою солідарність з Україною та українцями, «яким зараз дуже важко». У Марші візьмуть участь польські журналісти, які підтримують Україну.

Історія повторюється. Хотілося б відкрити очі світу на те, що відбувається зараз у Криму та застерегти, щоб історія, яка трапилася 70 років тому, не повторилася - не тільки в Криму, але і взагалі у всьому світі. Цей Марш необхідний, щоб висловити свою солідарність з українцями, нашими сусідами, які захищають кордони всієї Європи, не тільки України, - підкреслила польська журналістка Бьянка Залевська.

Марш пройде в 71-ту річницю депортації кримських татар з Криму. Щоб висловити пам'ять про ці події, учасники варшавського Маршу пройдуть із Замкової площі до посольства України, де запалять свічки, «світло надії для тих, хто залишається в окупованому Криму».
На сторінці заходу в Фейсбуці свою участь у Польському марші солідарності з Україною підтвердило близько 350 осіб.

Читайте також: У Польщі опозиційний кандидат випереджає Коморовського – дані екзіт-полу