Світ
12 травня 2015
Міністерство оборони Азербайджану видалило прапор Вірменії на фото з Параду перемоги в Москві
У міністерстві відмовилися коментувати цей факт.
news-image

Із фотографії параду на честь Дня перемоги в Москві, розміщеної на офіційному сайті азербайджанського міністерства оборони,  зник прапор Вірменії, який під час прямої трансляції заходу було добре видно одразу за прапором Азербайджану, передає Є.

У параді на Красній площі в Москві на честь 70-річчя Перемоги над нацистською Німеччиною взяли участь представники збройних сил багатьох країн. Так як вихід підрозділів іноземних військових на Красну площу був організований в алфавітному порядку російською мовою, солдати Вірменії (російською Армения) марширували відразу за військовими Азербайджану.

Проте на фотографії параду на офіційному сайті міністерства оборони Азербайджану прапор Вірменії, видимий під час прямої трансляції одразу за прапором Азербайджану, чомусь зник.

У міністерстві відмовилися коментувати цей факт.

Відомий азербайджанський військовий експерт Узейр Джафаров не сумнівається, що мова йде про фотомонтаж.

Це очевидний фотошоп. Крім того, схоже, що на це пішло багато роботи. Якщо ви звернете увагу, то навіть на тлі фотографії довелося внести корективи в архітектуру будинку, - говорить він.
Згідно з джерелами в міністерстві, вони самі не очікували, що військові з Азербайджану та Вірменії будуть марширувати одні за одними. Під час репетицій вони перебували в різних частинах площі. Так чи інакше, це не виправдовує маніпуляцій з фотографією, бо це видно відразу. Адже цю фотографію опублікувало не лише міністерство, - додає Узейр Джафаров.

Нагадаємо, Вірменія і Азербайджан із 1990-х років перебувають у стані замороженого конфлікту і не підтримують дипломатичних відносин через суперечку довкола Нагірного Карабаху.