"Укрзалізниця" оголосила технічний дефолт
У підприємстві повідомили кредиторам про настання технічного дефолту.
news-image

Як передає Є, повідомлення про невиконання зобов’язань за певними кредитними договорами розміщене на сайті Державної адміністрації залізничного транспорту України.

Невиконання зобов’язань необхідно розглядати в контексті подій у східній Україні, про які широко повідомляється, що спричинили порушення операційної діяльності та мали суттєвий негативний вплив на господарську діяльність групи та фінансові показники, - йдеться в заяві.

У керівництві припускають можливе настання інших випадків невиконання зобов’язань. Зокрема, "Укрзалізниця" має сумніви щодо здійснення подальшого контролю над Донецькою залізницею.

Технічний дефолт — порушення позичальником окремих пунктів договору позики, при цьому він фізично може виконати умови договору. Прикладом технічного дефолту може служити відмова виплачувати відсотки, ненадання необхідної документації або невідповідність потрібного розміру капіталу позичальника реальним даним. Це не означає, що позичальник не виплачує борг, він порушує якийсь із пунктів договору. Такий дефолт не веде до банкрутства.