Війна
14 травня 2015
"Люди стомилися від стрілянини, безгрошів’я й безробіття" - Москаль проїхався на територію, окуповану "ЛНР"
За словами очільника Луганщини, місцеві селяни налаштовані проукраїнськи й самозвану республіку не сприймають.
news-image

Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку в селище Родина, що на лінії розмежування вогню в Попаснянському районі на контрольованій Україною території, пише «Є».

Населений пункт, у якому проживає близько тисячі чоловік (значна частина з котрих — переселенці з окупованих Первомайська, Алчевська та Луганська) обстрілюється з різної зброї майже щодня, тут пошкоджений дитячий садок і зруйновані кілька приватних будинків.

Керівник області привіз гуманітарну допомогу, яку особисто розвантажував у магазині, оглянув соціальні об’єкти й зустрівся з селянами, щоб почути, які проблеми в селищі слід вирішувати в першу чергу. 

Після огляду Родини Геннадій Москаль виїхав на хутір, що входить до складу селища й знаходиться за кілька кілометрів від крайнього блокпосту українських силовиків.

Це територія, яка фактично окупована так званою ЛНР, однак місцеві мешканці дуже прив’язані до контрольованою Україною території — ходять у Родину до рідних і близьких, купують продукти, звертаються за соціальною допомогою тощо.

На хуторі всього близько 40 хат і менше ста мешканців. Бойовики сюди заходять тільки зрідка, а місцеві селяни налаштовані проукраїнськи й самозвану республіку не сприймають. Розповідають, що в "ЛНР " ніхто не їде, гуманітарну допомогу сюди жодного разу не привозили, всі, хто має можливість, виїжджає звідти подалі. Люди стомилися від стрілянини, безгрошів’я й безробіття. Більшість із них переселяються на контрольовану Україною територію, — зазначив Геннадій Москаль.