Суспільство
15 травня 2015
У МВС введуть нові номерні знаки для бійців АТО та волонтерів
Міністерство внутрішніх справ України виготовило нові спеціальні номерні знаки для транспортних засобів бійців спецпідрозділів та волонтерів із зони проведення антитерористичної операції в Донбасі.
news-image

Як повідомляє «Є», нові номерні знаки мають зелений фон, на якому білим кольором нанесені цифри і букви.

Такі знаки не будуть виділятися на тлі маскувальною забарвлення транспортних засобів, які використовуються правоохоронцями та волонтерами в зоні проведення антитерористичної операції.

В один з реєстраційних центрів ДАІ Києва вже надійшла перша партія нових номерних знаків. Її вистачить, щоб поставити на тимчасовий облік 150 автомобілів. Видавати номерні знаки планують юридичним особам: батальйонам, волонтерським організаціям, - повідомили у МВС.

В разі отримання підрозділами міліції або Національної гвардії допомоги від волонтерів у вигляді автомобіля його постановкою на облік буде займатися той підрозділ, який його отримав.

Для отримання номерів потрібно звернутися в підрозділ ДАІ та надати для огляду автомобіль. Після перевірки йому буде присвоєно спеціальний номерний знак. Автомобілі з "кримінальним" минулим перевірки не пройдуть.

Читайте також: Оборонний законопроект США передбачає надання Україні 300 мільйонів доларів