Світ
16 травня 2015
У Колумбії вибухнув скандал, після заяви єпископа про апостолів-геїв
Колумбійський католицький єпископ Хуан Вісенте Кордоба обурив своєю промовою як релігійних консерваторів, так і ЛГБТ-активістів.
news-image

Виступаючи на конференції, присвяченій усиновлення дітей геями і питань законності шлюбів гей-пар, Кордоба засудив будь-які форми дискримінації, зазначивши, що гомосексуальність - не гріх, і церква приймає геїв, повідомляє Columbus Ledger-Enquirer.

Єпископ потім припустив, що деякі з 12 апостолів могли бути гомосексуалістами, а Марія Магдалина - лесбіянкою.

Люди, які дотримуються традиційних поглядів на церковне вчення, засудили роздуми священика, але при цьому ЛГБТ-спільноти країни також розкритикував Кордобу, оскільки у своїй промові він замінив слово "гей" образливим в іспанській мові прізвиськом.

Згодом єпископ вибачився за свій виступ і сказав, що церкви необхідно ставитися до геїв з повагою.

Однак він зазначив, що католицька церква не визнає гей-пари, які уклали шлюби, повноцінними сім'ями. Він підкреслив, що церква вважає, що сексуальні відносини між представниками однієї статі суперечать закону єства.

У Колумбії активно обговорюються теми гей-шлюбів та усиновлення дітей геями. У 2014 році конституційний суд країни ухвалив, що одностатеві пари можуть усиновляти дітей лише у випадку, коли хтось в парі є біологічним батьком дитини.

За два роки до цього колумбійський конгрес проголосував проти визнання гей-шлюбів.

112.ua