Світ
16 травня 2015
Посольство РФ у Латвії обурилося інсталяцією з розіпнутою фігурою, схожою на Путіна
Автори прийняли рішення закрити виставку.
news-image

Відповідне повідомлення опубліковано на сторінці посольства у Facebook.

Даний факт не може викликати нічого, крім крайнього обурення і відрази. Вважаємо неприпустимою появу подібних провокаційних "художеств" у столиці країни, головуючої у Раді ЄС. Посольство направило відповідну ноту Міністерству закордонних справ Латвійської Республіки, - йдеться у повідомленні.

При цьому латвійський портал Delfi повідомив, що автори інсталяції вже отримали погрози фізичної розправи і прийняли рішення закрити виставку у цілях безпеки власної та своїх однодумців.

"Отримані погрози, фізична розправа з художниками і знищення моєї роботи викликали шок та подив у зв'язку з таким сприйняттям мистецтва і демократичними переконаннями, особливо з урахуванням того, що концепція виставки не є політичною чи радикальною, а, навпаки, це духовно-художнє послання, яке допускає нескінченні можливості інтерпретації", - повідомив автор роботи, художник Some1.

При цьому він заявляє, що на роботі зображений не Путін, а моделлю для ляльки служив його знайомий бізнесмен з Італії. Також художник вибачився перед усіма, хто неправильно сприйняв його задум.