На Каннському кінофестивалі освистали фільм з Метью Макконахі
Фільм "Море дерев" з Метью Макконахі в головній ролі претендував на головну нагороду кінофестиваля.
news-image

Фільм Гаса Ван Сента, володаря "Золотої пальмової гілки" за фільм "Слон", був показаний в основному конкурсі 68-го Каннського фестивалю, повідомляє «Є» з посиланням на "Інтерфакс".

Картина розповідає про чоловіка-американця Артура (Метью Макконахі), що вирушив на схил Фудзіями, щоб там покінчити з собою. Зустрівши людину, що заблукала, він намагається допомогти їй вийти з лісу.

По закінченні показу фільму для преси в залі пролунав свист, тупіт і несхвальні вигуки. Фільм Ван Сента - один з дев'ятнадцяти претендентів на "Золоту пальмову гілку". Разом з Макконахі у фільмі грала відома акторка Наомі Уоттс. Проте навіть зірковий тандем не врятував картину.

Також в рамках основного конкурсу в Каннах був представлений повнометражний дебют угорського режисера Ласло Немеса "Син Саула", що розповідає історію членів зондеркоманди в Освенцімі. Фільм детально показує побут концтабору.

Крім цього, у конкурсі показали антиутопію грецького режисера Йоргоса Лантімоса "Лобстер" з Коліном Фаррелом у головній ролі.

У позаконкурсній програмі пройшла прем'єра нового фільму Вуді Аллена "Ірраціональний людина" з Хоакіном Феніксом і Еммою Стоун у головних ролях. Сюжет має кримінальну основу і відсилає до творів Достоєвського. На Лазурний берег Аллен приїхав зі Стоун і виконавицею інший жіночої ролі Паркер Поузі. На прес-конференції режисер заявив, що зараз зайнятий телевізійним проектом, але відмовився розкривати деталі.

Читайте також: У Каннах відкрився український павільон