Резонанс
19 травня 2015
Група російських спецназівців повинна була здійснити розвідку і напасти раптово - Бутусов
Група російських спецназівців із 14 людей не мала бойової задачі штурмувати та утримувати українські позиції, вони повинні були здійснити розвідку і напасти раптово.
news-image

Розвідгрупа 3 бригади ГРУ РФ не вперше прибула до України - російські військові регулярно приїзджають на Донбас для проведення бойової підготовки, говорить публіцист Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, спецназівці повинні були атакувати або обстріляти сили АТО раптово, однак не мали задачі захопити позиції.

За його версією подій, група Єрофєєва о 14.30 впритул наблизилась до опорного пункту сил АТО і хотіла атакувати його раптово, що цілком могло мати успіх.

Група Єрофєєва діяла зухвало. Вони вийшли на об'єкт атаки в 14.30 - посеред білого дня.
Підібралися непоміченими дуже близько до окремої вогневої точки "Аляска", на дистанцію до 30-40 метрів. З цієї дистанції українські позиції були чітко помітні, таким чином, це не було раптове зіткнення. Це була спроба обдуманої атаки, яка цілком могла увінчатися успіхом, оскільки використовувався фактор раптовості. Один короткий кидок, і вони могли б захопити зненацька наших бійців, - пише Бутусов.

Однак диверсантів помітив молодший сержант Вадим Пугачов, який ціною власного життя попередив інших військових.

Вадим виявив диверсантів на короткій дистанції. І вони відкрили вогонь. Вадим отримав шість куль з автомата АС "Вал" - це спеціальна зброя російського спецназу. Дозвуковой 9 мм патрон і інтегрований глушник забезпечує дуже низьку шумність цієї зброї. Диверсанти хотіли забезпечити скритність нападу, - уточнює Бутусов.

Він додає, що противник планував відходити, але 92-га механізована бригада на чолі із командиром Віктором Ніколюком відкрила вогонь і в ході зачистки полонила поранених спецназівців.