Політика
19 травня 2015
Журналісти в шоці: донька Чеботаря подала на них до суду
Обухівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом "втручання в приватне життя" Варвари Чеботар, доньки скандально відомого екс-заступника глави МВС.
news-image

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат БПП Ольга Червакова, повідомляє «Є» з посиланням на Українську правду

Обухівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом "втручання в приватне життя" Варвари Чеботар. Це дочка одіозного заступника Авакова, біля будинку якої в селищі Лісниках було здійснено напад на знімальну групу телеканалу ZIK. Пані Чеботар звернулася до міліції, яка порушила кримінальну справу, - написала Червакова.
Журналістам почали приходити повістки. Їх викликають на допити, поки що - як свідків. Редакція в шоці. 
Навіть за часів Януковича за викриття махінацій чиновників проти журналістів не порушували кримінальних справ, - додала вона.

Депутат повідомила, що вона з колегами має намір внести це питання на розгляд Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики

Треба розібратися, чи не є ця "примара втручання" тиском на журналістів і залякуванням редакції, - пояснила Червакова.  

Як відомо, Сергій Чеботар подав у відставку і був звільнений після скандалу: біля його будинку в селі Лісники напали на знімальну групу телеканалу ZIK. Нападниками виявились зять Чеботаря Олег Поліщук та його бізнес-патнер Сергій Гаврилко.

Окрім того, ще у 2014 році повідомлялося про причетність Чеботаря до корупційних схем.

13 травня у Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала проект постанови про звільнення голови МВС Арсена Авакова через скандал із Чеботарем.

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову про відставку Авакова