Події
20 травня 2015
Генштаб порівняв хокейний скандал з історією полонених ГРУшників
Генеральний штаб ЗСУ не міг залишити поза увагою скандал навколо російської збірної з хокею, який розгорівся одночасно з затриманням на території України російських військових, і висміяв жалюгідну поведінку Кремля.
news-image

Як повідомляє «Є», відповідний пост розміщений на офіційній сторінці Генштаба ЗСУ у Facebook. Історія про хокеїстів є таким оригінальним прологом перед звітом з брифінгу керівників Генштаба про затримання російських військових під Щастям.

МЗС Росії категорично заперечує присутність своїх хокеїстів на чемпіонаті світу, які там програли фінал і поводилися по-хамськи. Це провокація проти Росії, таких прізвищ у списку збірної немає. Це навіть не громадяни Росії, — говориться в пості.

Таким чином в Генштабе ВСУ привели аналогію з позицією Кремля відносно участі російських військових в конфлікті на Донбасі і скандалом з хокеїстами у Празі.

Форму російської збірної можна купити в будь-якому супермаркеті, це громадяни Росії, але не хокеїсти. Це добровольці, на заклик серця поїхали до Чехії, ми цього не приховували, — приводяться ще декілька аналогій з кремлівською пропагандою.
З військовими така ж історія, але набагато серйозніша... - додають у Генштабі й викладають повний звіт про захоплення російської розвідгрупи.

Нагадаємо, Міноборони Росії заявило, що полонені є російськими військовими, але "колишніми".

Читайте також: Не солдати: у Кремлі відмовилися від захоплених в Україні російських військових