Київ
21 травня 2015
Кличко порадив Котвицькому скласти мандат
Мер заявив про юридичну підтримку місцевих жителів в судах проти забудовника.
news-image

Кличко порадив Сергію Котвицькому скласти мандат, про це він заявив на засіданні Київради, передає кореспондент «Є».

Кияни довірили депутатам відстоювати їхні права і інтереси. Якщо депутат ставить на перше місце свої бізнес-інтереси, то він не повинен знаходитися у цій залі. Депутат Київради Сергій Котвицький зараз знаходиться у цій залі. І я звертаюся до вас, щоб ви склали мандат, - сказав Кличко.

Також мер заявив про юридичну підтримку місцевих жителів в судах проти забудовника.

Слід зазначити, що сьогодні на засіданні Київради буде розглянутий проект рішення про розторгнення договору оренди і скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках.

Як раніше повідомлялося, очільник столиці заявив, що для нього немає значення приналежність забудовника до будь-якої політичної сили, навіть тієї, яку він очолюю.

Нагадаємо, що вночі 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки"  виріс скандальний будівельний паркан, попри мораторій за особистим підписом мера Віталія Кличка. На зеленій зоні біля метро планували звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисяч квадратних метрів. Торговий центр Le Boulevard біля метро "Осокорки" у Києві планував збудувати ТОВ "Скай-буд ЛТД", засновником якого донедавна був депутат Київради від фракції мера Віталія Кличка "Удар" Сергій Котвицький.

Активісти, що протестували проти скандальної забудови торгового центру на Осокорках, повністю розгромили паркан навколо будмайдану і перекрили проспект Бажана. Згодом вони розблокували проспект Бажана і завершили акцію.