Київ
21 травня 2015
Кличко зареєстрував і вніс проект рішення про розторгнення договору оренди земельної ділянки на Осокорках
Скандальній ділянці буде наданий статус скверу.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко виконав свою обіцянку стосовно розторгнення договору оренди із забудовниками на Осокорках, пише «Є» із посиланням на прес-службу КМДА.

Сьогодні він зареєстрував і вніс відповідний проект рішення. Мер звернувся до депутатів Київради з тим, щоб вони розглянули питання щодо Осокорків як невідкладне в комісіях, винесли його на наступне засідання і ухвалили відповідне рішення.

Конфліктні будівництва – це головний біль, який дістався нам у спадок. Ми зараз вирішуємо проблеми, які були закладені декілька років тому. Але їх потрібно розв’язувати, і ми будемо це робити.
Я зареєстрував і сьогодні вношу проект рішення про розторгнення договору оренди та скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках. І цій ділянці має бути наданий статус скверу. «Зеленбуд» отримав завдання привести територію до ладу, озеленити та висадити дерева, – зазначив Віталій Кличко.

Мер розповів, що вчора був на Осокорках і спілкувався з місцевими мешканцями, які підтримують ідею зробити сквер на цій ділянці. Крім того, Віталій Кличко повідомив, що забудовник готує судовий позов.

Я завжди говорив і ще раз повторю: інтереси громади – насамперед. І їх я відстоюватиму в першу чергу. І ще. Хочу зазначити: там «Скай-буд» заявив, що судитиметься з місцевими мешканцями і столичною владою. І що влада заважає бізнесу і його інвестиціям. Так от: юридичну допомогу мешканцям ми забезпечимо. Підкреслю, не тим, хто безчинствував і бив людей. А інвесторам ми як раз допомагаємо – прозоро видаючи усі документи, створюючи конкурентне середовище, і враховуючи при цьому інтереси громади!– наголосив Віталій Кличко.
Читайте також: Віталій Кличко пообіцяв, що на місці конфліктної забудови на Осокорках буде сквер