Події
22 травня 2015
ДНРівець з Хмельниччини засуджений до 10 років
Неодноразово судимий хмельниччанин отримав зброю і позивний "Фіма" та пішов воювати за ідею "руського миру".
news-image

Як повідомляє «Є» з посиланням на прес-службу, прокуратурою Хмельницької області підтримано державне обвинувачення у судовому розгляді кримінального провадження стосовно жителя м.Шепетівка за статтею "Участь у терористичній організації чи терористичній групі" КК України, яке розслідувалось слідчим відділом УСБУ в області.

Доведено, що 38-річний мешканець Хмельниччини, який вже неодноразово був засуджений за насильницькі дії, у червні 2014 року вступив до  одного з угруповань «ДНР». Вербування відбулось через інтернет.  

Від бойовиків отримав посвідчення члена «ДНР», зброю, військову форму та умовний позивний «Фіма». Пройшов спецпідготовку зі здійснення розвідувальної і диверсійної діяльності, брав активну участь як стрілок-розвідник у бойових діях проти сил АТО на території Донецької області.

Після лікування від поранення бойовик приїхав на Хмельниччину, постійно підтримував телефонні зв’язки з терористами та мав намір повернутися в Донецьку область для продовження участі в бойових діях у складі «ДНР».

21 травня вироком Шепетівського міжрайонного суду за вчинення вказаного злочину йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років.

Читайте також: Тимчук: Нова мета бойовиків - взяти в полон українських військових