Київ
22 травня 2015
3 червня у столиці урочисто стартує електромобільний марафон Київ – Монте-Карло
Маршрут довжиною близько 3000 км пройде територією 10 країн Європи.
news-image

3 червня на Михайлівській площі столиці о 20:00 відбудеться урочистий старт електромобільного марафону Electric Marathon за маршрутом  Київ – Монте-Карло, пише «Є».

Маршрут довжиною близько 3000 км пройде територією 10 країн Європи. 

Electric Marathon проводиться під патронатом Його Світлості Принца Монако Альберта II, а найбільш важливими цілями  марафону є привернення уваги жителів планети до проблем захисту довкілля та зниження викидів вихлопних газів шляхом переходу на екологічно чистий вид транспорту. 

Фініш Electric Marathon   передбачається  10 червня об 11:30  на площі перед Палацом князя Монако. Нагороджувати переможців марафону буде особисто Його Світлість князь Монако Альберт II.

 У марафоні братиме участь і українська команда ElectroCars. Протягом поїздки екіпаж ElectroCars буде вести онлайн-щоденник, у якому розповідатиме про електромобільний рух та інфраструктуру десяти країн, через які буде пролягати маршрут марафону.

У Electric Marathon переможця визначає не швидкість, а точність часу прибуття до фінішу. Так звана «нульова машина» стартує першою і встановлює еталонний час. Учасник, час прибуття якого найбільше співпаде з еталонним часом, буде оголошений переможцем.

У боротьбі за головний приз можуть брати участь тільки електромобілі. Окрім цього, до участі запрошені транспортні засоби, що використовують альтернативні джерела енергії – для них буде організовано спеціальний конкурс.

Читайте також: До Дня Києва у столиці з'явиться новий веломаршрут