Політика
27 травня 2015
Обама: Росія продовжує займати агресивну позицію відносно України
Президент США Барак Обама на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом звинуватив Росію в тому, що вона займає все більш агресивну позицію відносно України.
news-image

Як повідомляє «Є» з посиланням на російську службу ВВС, зустріч відбулася у вівторок 26 травня в Білому домі. 

Ми мали можливість обговорити ситуацію в Україні, а також усе більш агресивну позицію, яку займає Росія, - заявив Обама після переговорів із Столтенбергом.

Обидва політики ще раз підкреслили, що сторони конфлікту повинні поважати Мінські угоди, які, за словами генсека НАТО, все ще можуть бути "шляхом до миру".

У Кремлі вже відреагували на цю заяву президента США. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що слова Обами не потребують коментаря, оскільки в Кремлі "вже чули заяви такого роду".

Нагадаємо, місія ОБСЄ на Донбасі повідомила у вівторок, що Мінські угоди постійно порушуються обома сторонами конфлікту. 

Країни Заходу також звинувачують Росію в тому, що її війська беруть участь в бойових діях на Україні.

Як повідомлялось раніше, 16 травня в зоні проведення АТО українськими військами були затримані Олександр Александров і Євгеній Ерофєєв. Зараз обидва знаходяться в київській лікарні. Вчора 26 травня їх відвідав консул РФ в Україні.

За версією Києва, Александров і Ерофєєв на момент затримання виконували бойові завдання як військовослужбовці, що діяли. У Москві, у свою чергу, наполягають, що на той час росіяни вже звільнилися зі служби.

Читайте також: Столтенберг: Росія має вивести війська з України і точка