Суспільство
27 травня 2015
У Криму автовласники не хочуть міняти українські номери
Окупаційна влада Криму нарікає, що кримські автовласники не квапляться перереєстровувати свої автівки та їздять всупереч закону з українськими номерами.
news-image

Як повідомляє «Є» з посиланням на "AUTO-Consulting", "міністр фінансів" Криму Володимир Левандовський розповів, що з 800 тис. одиниць транспорту в Криму на даний момент перереєстровано лише чверть, у зв'язку з чим бюджет недоотримує значні засоби від транспортного податку.

Згідно даним управління Державтоінспекції, на території Криму пройшли реєстрацію лише 200 тис. Інші не поспішають це робити і продовжують їздити на українських номерах.

Треба зазначити, що уряд Криму з 1 вересня ухвалили закон, згідно з яким автомобілям і мотоциклам з українськими номерами заборонено знаходитися на півострові більше 90 днів. За порушення терміну перебування транспортного засобу з українськими номерами ввели штраф в розмірі від 1,5 тис. до 2,5 тис. рублів. Крім того, допускається конфіскація транспортного засобу.

Проте навіть такі репресивні заходи не змогли змінити ситуацію - заборону неважко обійти, для цього водіям досить раз на три місяці виїхати і знову в'їхати до Криму. 

Як пояснюють кримські активісти, перереєструвавшись, автовласник не зможе в'їхати на територію України, бо тут таку машину вважатимуть "двійником" оригінала. ДАІ України офіційно заявили ще в минулому році, що кримські автомобілі з новими російськими номерами затримуватимуть і відправлятимуть на штрафстоянку. А через те, що люди зв'язок з Україною рвати не хочуть, тим більше що жодних плюсів російське права і номери не дають, тому і залишають звичні вже українські номери. 

Читайте також: У Криму готові здавати туроб'єкти за 1 рубль