Війна
28 травня 2015
Москаль розповів , як російський «гумконвой» для «ЛНР» масово розкрадають і перепродають
У Лисичанську затримано автівку з насінням вартістю 400 тисяч гривень, що було привезене у російському гумконвої.
news-image

На офіційному сайті Геннадія Москаля повідомляється, що у Лисичанську правоохоронці затримали автомобіль, водій якого намагався провезти товар вглиб контрольованої Україною території Луганщини, передає «Є».

"Скарб" контрабандиста складався із 8 лантухів і 7 картонних коробок із овочевим насінням елітних сортів.

Загалом у машині виявилося запаковано 21 тисяча пакетиків насіння орієнованою вартістю 400 тисяч гривень.

Як з’ясувалося, вантаж направлявся із м.Гірське (що на лінії розмежування вогню) до Харкова. Його власник зізнався, що отримав насіння з окупованої території, куди його завезли в одному з останніх російських «гумконвоїв», і хотів продати в Харкові та інших обласних центрах України.

Дома в нього під час огляду виявили ще 24 тисячі пакетиків із насінням, приблизна вартість яких – 430 тисяч гривень.

Це далеко не перший факт масового розкрадання гуманітарки, яку Росія під виглядом благодійництва завозить на території, нею ж окуповану.Тільки недавно з Луганська втекли міністерша освіти «ЛНР» Лаптєва зі своїм заступником Тарасюком, котрі завищували на папері кількість учнів, отримували на «мертві душі» допомогу з Росії й привласнювали. В місті виявили цілі таємні склади з російською гуманітаркою, яку ці аферисти просто не встигли продати. Масове розкрадання «гумконвоїв» відбувається постійно, і це не дивно, адже самозваними республіками керують звичайні злодії й хапуги, - зазначив керівник Луганщини Геннадій Москаль.
Читайте також: При в’їзді в Україну затриманий колишній голова Станично-Луганської райради, що організовував "референдум" за незалежність "ЛНР" - Москаль