Спорт
1 червня 2015
Німецькі політики пропонують заснувати нову світову футбольну організацію замість ФІФА
Політики з ФРН пропонують заснувати нову світову футбольну організацію замість ФІФА, яка попри корупційні скандали залишилася без змін.
news-image

Віце-президент Європарламенту ліберал Александер Ґраф Ламбсдорфф закликав найбільші європейські футбольні федерації вийти з ФІФА та заснувати нову Світову футбольну асоціацію (World Football Association, WFA).

"Після переобрання Йозефа Блаттера європейські федерації повинні нарешті вжити заходів", - заявив Ламбсдорфф німецькому виданню "Welt am Sonntag", свіже число котрого побачило світ у неділю, 31 травня 2015 року, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами європарламентаря, вже тривалий час у ФІФА "хвіст крутить псом", адже попри те, що найкращий футбол та переважна частина грошей локалізовані у Європі та Америці, більшість голосів мають Африка та Азія.

"Якщо п'ять провідних європейських футбольних націй - Німеччина, Англія, Іспанія, Франція та Італія - проголосять, що готові стати основою нової WFA, то незабаром долучаться США, Японія та Австралія. А якщо ще й Аргентина та Бразилія приєднаються, то ФІФА Блаттера настане спортивний та економічний кінець", - вважає Ламбсдорфф.

Він додав, що для кінця ери Блаттера та реформ у ФІФА може вистачити й серйозної погрози заснувати нову асоціацію.

Ідею створення нової організації висловила також одна з лідерів німецької Партії зелених Сімоне Петер. За оновлення ФІФА виступив й міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр. Без "чіткого нового початку" ФІФА не зможе виконувати свої функції, додав урядовець.